Κόσμος

Γαλλία: Η Μπραούν-Πιβέ επανεξελέγη πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Γαλλία: Η Μπραούν-Πιβέ επανεξελέγη πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Əsas Səhifə/CƏMİYYƏT/Yael Bron-Pive: “Fransa Dağlıq Qarabağın müstəqilliyini tanımır”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Προέρχεται από το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν και έλαβε 220 ψήφους επικρατώντας των υποψηφίων της Αριστεράς και της Εθνικής Συσπείρωσης

Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, από το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αφού έλαβε 220 ψήφους και εξασφάλισε τη σχετική πλειοψηφία των μελών της. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αντρέ Σασένι, από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, λαμβάνοντας 207 ψήφους, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού για λογαριασμό της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν, με 141 ψήφους. Για την εκλογή της, χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες, καθώς στην πρώτη επικράτησε ο Σασένι και στη δεύτερη η Μπραούν-Πιβέ, αλλά χωρίς να έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν αρχικά έξι υποψήφιοι από όλα τα κόμματα.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.