Nέα της αγοράς

Κακοκαιρία Eowyn:Κόκκινος συναγερμός σε Ιρλανδία και Σκωτία-Κλειστά σχολεία,ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων

Κακοκαιρία Eowyn:Κόκκινος συναγερμός σε Ιρλανδία και Σκωτία-Κλειστά σχολεία,ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων

Πηγή Φωτογραφίας: the sun / bbc // Κακοκαιρία Eowyn:Κόκκινος συναγερμός σε Ιρλανδία και Σκωτία-Κλειστά σχολεία,ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Ιρλανδία και σε τμήματα της Σκωτίας έχουν ενημερωθεί να μην βγουν έξω το πρωί της Παρασκευής καθώς η καταιγίδα Éowyn κατευθύνεται ανατολικά προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σχολεία είναι κλειστά και τα οδικά, σιδηροδρομικά, αεροπορικά και θαλάσσια ταξίδια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς πρόκειται να τεθεί σε ισχύ ο κόκκινος συναγερμός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι προβλεπόμενες ριπές ταχύτητας έως και 161 χλμ/ώρα σε ορισμένες παράκτιες περιοχές σημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή από συντρίμμια.

Ο κόκκινος συναγερμός για ολόκληρη τη Β. Ιρλανδία θα ισχύσει από τις 07:00 GMT έως τις 14:00 (τοπική ώρα). Τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων έχουν επίσης ανασταλεί.

Στη συνέχεια, καθώς η καταιγίδα κινείται ανατολικά, κόκκινος συναγερμός η ισχύει για όλη την κεντρική ζώνη της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, Γλασκώβη και Εδιμβούργο, από τις 10:00 έως τις 17:00 (τοπική).

Πάνω από 560.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Ιρλανδία

Μια κόκκινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ για 25 κομητείες, και θα τεθεί σε ισχύ στην κομητεία Ντόνεγκαλ και τη Βόρεια Ιρλανδία από τις 07:00 τοπική.

Υπάρχουν ήδη περισσότερες από 560.000 εγκαταστάσεις χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το Electricity Supply Board (ESB), το οποίο περιγράφει λεπτομερώς «πρωτοφανείς, εκτεταμένες και εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι πολίτες έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Éowyn, με τα σχολεία και τα κολέγια να είναι κλειστά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην λειτουργούν όσο ισχύει η κόκκινη προειδοποίηση.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.