Ελλάδα

Κακοκαιρία: Σαρώνει τη Σύμη η “Ευρυδίκη” (pics & vids)

Κακοκαιρία: Σαρώνει τη Σύμη η “Ευρυδίκη”  (pics & vids)
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Σύμη με τρία αυτοκίνητα, που βρίσκονταν στο λιμάνι, έτοιμα να αποβιβαστούν στο Blue Star Paros για Ρόδο, να έχουν καταλήξει στη θάλασσα λόγω της "Ευρυδίκης".

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σύμη, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο νησί ενώ εξ αιτίας της "Ευρυδίκης", όπως ονομάζεται το φαινόμενο της κακοκαιρίας, έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους μέσα στα αυτοκίνητα, που κατέληξαν στη θάλασσα στη Σύμη, ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.  Σύμφωνα με το λιμενικό, στη θάλασσα παρασύρθηκαν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοίο. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος της περιοχής κάνει λόγο για 10 οχήματα. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού για να πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό τυχών εγκλωβισμένων. 

Πληροφορίες της «Ροδιακής» αναφέρουν ότι οι θυελλώδεις άνεμοι που έχουν πλήξει τα νησιά, οδήγησαν στην ακύρωση δρομολογίου, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί , ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη από Θεσσαλονίκη. 

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος, ενώ ήδη εκεί βρίσκονται στελέχη του λιμενικού σώματος-ελληνικής ακτοφυλακής.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star, το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει λόγω της έντονης κακοκαιρίας, συνεχίζοντας το ταξίδι του για το λιμάνι της Ρόδου.

Πλημμύρες και σε Αργολίδα

Οι δυνατές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στον αργολικό κάμπο, στα περίχωρα του Ναυπλίου, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και στην Αττική, χειροτερεύοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας. 

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέχρι και αυτή την ώρα με μεγάλη δυσκολία, λόγω πλημμύρας.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωρίο έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική έχει πλημμυρίσει ένας παράδρομος. Στο Παναρίτι το πρωί έριξε και χαλάζι σύμφωνα με πληροφορίες.

Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο όπου την νύχτα που το κατάστημα ήταν κλειστό, έσκισε την τέντα.

Ξεριζώθηκε δέντρο στον Πειραιά

Το δέντρο έπεσε λόγω της κακοκαιρίας σε περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Πειραιά και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Θηβών με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων, καθώς η Λεωφόρος Μακρυγιάννη συνδέει την Εθνική Οδό με τη Λεωφόρο Θηβών.

Δείτε τις φωτογραφίες από το piraeuspress.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments