Δήμος Αθηναίων: Σήμερα η απόφαση μετά τις δύο αιτήσεις για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Ιανουαρίου 2018, 06:47

"Εξετάζονται και οι δύο αιτήσεις και σήμερα θα ληφθεί μια απόφαση", δήλωσε η αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νέλλη Παπαχελά σχολιάζοντας την «εμπλοκή» που έχει προκύψει με τις δύο διαφορετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, που έχουν κατατεθεί στον δήμο Αθηναίων.

Η μια αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

«Ο κ. Μιχάκης ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την αίτηση με μια ημέρα διαφορά αλλά δεν πρόκειται για ένα θέμα που θα λυθεί με βάση το ποιος ήρθε πρώτος», δήλωσε στον ANT1 η αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Η πρόταση μας ήταν για κλήρωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στη σημερινή συνάντηση και «να στηθεί εξέδρα εκεί που πρέπει καθώς δεν έχουμε στόχο να εμποδίσουμε τους Ελληνες να εκδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία ή μη του Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Μ. Πατσίκας, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι τελικά ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

TAGS: