Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς για stress tests: Οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά

Τράπεζα Πειραιώς για stress tests:  Οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά
"Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου "Ατζέντα 2020" για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς" δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

Τα αποτελέσματα του stress test που διενήργησε η ΕΚΤ επιβεβαιώνουν ότι οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά, ακόμη και κάτω από τις συντηρητικές υποθέσεις που εφαρμόζονται σε μια τόσο απαιτητική εποπτική άσκηση, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεστ αντοχής.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, «παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου "Ατζέντα 2020" για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και την στήριξη της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι συνεχίζει να υπερτερεί των κεφαλαιακών απαιτήσεων και με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία μείωσης των κινδύνων του ισολογισμού και τη στρατηγική απομόχλευσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων. 

Η Τράπεζα Πειραιώς – τονίζεται στην ανακοίνωση – εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου "Ατζέντα 2020", με στόχο την εξομάλυνση του ισολογισμού της μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών, καθώς και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πέρασαν τα stress test οι ελληνικές τράπεζες

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον DBRS

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play