Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Το βίντεο από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά (vid)

Ρουβίκωνας: Το βίντεο από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά (vid)
Ο «Ρουβίκωνας», ανάρτησε το βίντεο της επίθεσης στην πρεσβεία του Καναδά.

Την ευθύνη για την επίθεση με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά ανέλαβε ο «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», ανάρτησε το βίντεο της επίθεσης στην πρεσβεία του Καναδά, που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ρουβίκωνας: Στην ανάρτησή της η οργάνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από την Τσιάπας στο Μεξικό και την Γουατεμάλα που οι πρεσβείες στήριξαν εταιρίες που είχαν στο βιογραφικό τους δολοφονίες ακτιβιστών, μέχρι την Ονδούρα οπού εκβιαστικά η Καναδική πρεσβεία πίεζε την κυβέρνηση για την ψήφιση νομοσχεδίου ευνοϊκό για τις εξορυκτικές, παρά την αντίθετη κοινή γνώμη, το οποίο και ψηφίστηκε. Στην ίδια τακτική με τους ομοίους του, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να πιέσει την εφαρμογή του νέου επενδυτικού σχεδίου της Eldorado στην Θράκη λέγοντας μάλιστα ότι η Καναδική κυβέρνηση εγγυάται για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας».

Η επίθεση σημειώθηκε στις 6:10 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δέκα άτομα που φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν φθορές στην είσοδο της πρεσβείας, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 48 στο Χαλάνδρι, σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτιρίου και πετώντας μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου, ο οποίος είχε στην κατοχή του μάσκα τύπου «full face», αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή του στην επίθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments