Διεθνή

Ζάεφ Μακεδονία: «Κανείς δεν μπορεί πια να μας αρνηθεί να είμαστε Μακεδόνες»

Ζάεφ Μακεδονία: «Κανείς δεν μπορεί πια να μας αρνηθεί να είμαστε Μακεδόνες»
Ζάεφ Μακεδονία: Τόνισε, πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα επιμονής πολιτικών από τις δύο χώρες, με μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.

Ζάεφ Μακεδονία: Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, λίγες ημέρες μετά από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ίδιος είπε, χαρακτηριστικά:

«Κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος», τόνισε δηλώνοντας παράλληλα πως διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων».

«Μακεδόνων που μιλούν μακεδονική γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία», όπως είπε.

Ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε, επίσης, πως ήταν αποτέλεσμα επιμονής πολιτικών από τις δύο χώρες, με μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε., ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας στο γεγονός πως δεν θέλει να δει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

«Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία. Κατανοούμε τη στάση της, αλλά πάνω από το 80% των Μακεδόνων πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση, πως πίσω από τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Σκόπια, βρίσκονται πολιτικά αίτια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments