Οικονομία

120 δόσεις εφορία 2019: Κυβέρνηση και θεσμοί σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη ρύθμιση

120 δόσεις εφορία 2019: Κυβέρνηση και θεσμοί σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη ρύθμιση
120 δόσεις εφορία 2019: Οι θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση για πιο δραστικούς "κόφτες" ως προς την ένταξη οφειλετών στη ρύθμιση.

120 δόσεις εφορία 2019: Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα κατατεθεί χωρίς τις ρυθμίσεις για τα χρέη στην Εφορία, όπως επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία. Οι θεσμοί πιέζουν για πιο δραστικούς «κόφτες» ως προς την ένταξη οφειλετών στη ρύθμιση, από την οποία πρόκειται να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ ή ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, πρόκειται να έχει αρκετές ομοιότητες με κάποιες από τις γενικές αρχές της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έτσι, από τη συγκεκριμένη ρύθμιση πρόκειται να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 15.000-20.000 ευρώ ή περιουσία, κινητή και ακίνητη (πλην της πρώτης κατοικίας) και την οποία θα μπορούσαν να εκποιήσουν για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ θα ισχύσουν και εισοδηματικά όρια τα οποία θα προσαυξάνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής.

Σημαντικές είναι οι ενστάσεις των πιστωτών που δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τη θεσμοθέτηση ρύθμισης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως αρχικώς σχεδίαζε η κυβέρνηση.

Όπως μάλιστα ανέφερε προ ημερών παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στη ρύθμιση τη εφορίας θα περιλαμβάνονται περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και επιχειρηματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Εκτός όμως από τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια μπαίνουν και άλλοι «κόφτες».

Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα Ταμεία

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε: «Από πλευράς υπουργείου Εργασίας είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάθεσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προγραμματισμό της Βουλής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments