Οικονομία

Συντάξεις: Η μεγάλη ανατροπή στις ημερομηνίες καταβολής

Συντάξεις: Η μεγάλη ανατροπή στις ημερομηνίες καταβολής
Αλλαγές στις συντάξεις φέρνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Τα πάνω – κάτω στις συντάξεις καθώς αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων και επικουρικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή για την ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους μισθωτούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) η σύνταξη θα καταβάλλεται όπως σήμερα την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Όμως για τους μη μισθωτούς, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη ημέρα εργάσιμη του μήνα που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει π.χ. για την σύνταξη Ιουλίου θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου αντί για 1η Ιουλίου που ισχύει με τις σημερινές διατάξεις. Παράλληλα σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλεται με τις νέες ρυθμίσεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι για τις συντάξεις του Αυγούστου θα πληρωθούν στις 30 Ιουλίου αντί για τις 2 Αυγούστου.

Συντάξεις Ιουνίου 2019: Οι ημερομηνίες πληρωμής σε όλα τα Ταμεία

Από την Πέμπτη, 30 Μαΐου έως την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2019 στους δικαιούχους. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. Το ΙΚΑ θα τις καταβάλει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. Το ΝΑΤ θα τις καταβάλει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2019 θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. Ο ΟΓΑ θα τις καταβάλει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα τις καταβάλουν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου 2019 την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments