Διεθνή

Δημοσκόπηση «Die Welt»: Το 43% των Γερμανών θα προτιμούσαν τον Πράσινο Ρόμπερτ Χάμπεκ για επόμενο καγκελάριο

Δημοσκόπηση «Die Welt»: Το 43% των Γερμανών θα προτιμούσαν τον Πράσινο Ρόμπερτ Χάμπεκ για επόμενο καγκελάριο
Την δημοσκόπηση που δημοσιεύει η συντηρητική εφημερίδα Die Welt. To 34% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο, ενώ το 2% θα απείχε.

Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι είχαν να επιλέξουν καγκελάριο μεταξύ του συμπροέδρου των Πρασίνων (Die Gruenen) Ρόμπερτ Χάμπεκ και της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ, όπως λέγεται εν συντομία στη χώρα της) θα προτιμούσαν σαφώς τον πρώτο με το συντριπτικό ποσοστό 43%, ενώ τη δεύτερη μόλις το 21%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η συντηρητική εφημερίδα Die Welt. To 34% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο, ενώ το 2% θα απείχε.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 90% των Πράσινων ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον κ. Χάμπεκ εάν μπορούσαν να εκλέξουν απ’ ευθείας καγκελάριο, ενώ η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ θα μπορούσε να υπολογίζει μόνο στο 55% των υποστηρικτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Υπενθυμίζεται πάντως ότι, ο ή η καγκελάριος εκλέγεται στη Γερμανία έμμεσα από την Βουλή/Bundestag και προέρχεται από το πρώτο κόμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments