Διεθνή

Μοχάμεντ Μόρσι: Πέθανε μέσα στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου

Μοχάμεντ Μόρσι: Πέθανε μέσα στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, άφησε την τελευταία του πνοή στο δικαστήριο.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι “έφυγε” από τη ζωή πριν από λίγη ώρα, σε ηλικία 67 ετών. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου άφησε την τελευταία του πνοή στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, ο Μόρσι έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της δίκης και λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε.

Ο επικεφαλής του κινήματος των Μουσουλμάνων Αδελφών βρέθηκε στο “τιμόνι” της χώρας από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να τον ανατρέπει από την εξουσία. Στα επόμενα χρόνια, ο Μόρσι αντιμετώπισε πολλές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες η προτροπή σε βία και η κατασκοπεία.

Το 2015, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μοχάμεντ Μόρσι και άλλους 12 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μοχάμεντ Μπελτάγκι, πρώην βουλευτή, για τη σύλληψη και δολοφονία των διαδηλωτών του 2011 και για προτροπή σε βία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για φόνο, ενώ ο Μόρσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών.

Ο Μόρσι δικάστηκε ξέχωρα για κατασκοπεία, τρομοκρατία και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 16 Μαΐου, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι. Τον Ιούνιο του 2016 ο Μόρσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή πέρασε κρατικά μυστικά στο Κατάρ. Ορισμένοι συγκατηγορούμενοι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για το ίδιο αδίκημα σε θάνατο αλλά ερήμην.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments