Video

Γιατί όταν πίνουμε παγωμένο νερό καίμε θερμίδες; [vid]

Γιατί όταν πίνουμε παγωμένο νερό καίμε θερμίδες; [vid]
Σε μια σημαντική ανακάλυψη έφτασαν οι επιστήμονες όσον αφορά την σύνδεση ανάμεσα στην κεντρική θέρμανση και την αύξηση βάρους.

Για όσους δεν αντέχουν και πολύ το κρύο, μάλλον αυτό το κόλπο δεν θα είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο. Κι αυτό γιατί οι επιστήμονες έχουν ανακάλυψαν μια σύνδεση ανάμεσα στην θέρμανση και την αύξηση βάρους. Πιο συγκεκριμένα, όταν κρυώνουμε, το σώμα μας πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο, προκειμένου να ζεσταθεί, καίγοντας έτσι θερμίδες κατά τη διαδικασία αυτή. Το μυστικό είναι η θερμογένεση χωρίς ρίγος, που συμβαίνει όταν δουλεύουν σκληρά τα καφέ λιποκύτταρα στο σώμα μας για να ρυθμίσουν την εσωτερική μας θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολή του Χάρβαρντ δρ C. Ronald Kahn που έχει μελετήσει το καφέ λίπος, αυτή η μορφή μπορεί να κάψει 100-200 επιπλέον θερμίδες σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Όσον αφορά την ιδανική θερμοκρασία για να τεθεί αυτή η διαδικασία σε λειτουργία; Κατέβασε το θερμοστάτη σου και φόρα πιο λεπτά ρούχα μέσα στο σπίτι.

Βέβαια, και το κρύο νερό μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να καις θερμίδες. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, η κατανάλωση μισού λίτρου παγωμένου νερού τη μέρα αυξάνει κατά 30% το ρυθμό του μεταβολισμού 10 λεπτά μετά και για περίπου 30-40 λεπτά στη συνέχεια. Οπότε αν πίνεις δύο λίτρα κρύο νερό τη μέρα, μπορείς να περιμένεις πως θα καις περίπου 100 θερμίδες παραπάνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments