Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Ξεφεύγει η κατάσταση – Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν άνδρα που διαφώνησε μαζί τους [vid]

Χονγκ Κονγκ: Ξεφεύγει η κατάσταση – Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν άνδρα που διαφώνησε μαζί τους [vid]
Χονγκ Κονγκ: Μια ακόμα ανατριχιαστική εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου από το Χονγκ Κονγκ, καθώς ένας διαδηλωτής πυρπολήθηκε από διαδηλωτή κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης.

Χονγκ Κονγκ: Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, όπως γίνεται αντιληπτό από τις τελευταίες σκηνές βίας που έχουν σοκάρει τους πάντες. Έπειτα από τον αστυνομικό που πυροβόλησε διαδηλωτή, ένα νέο video είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται ένας άντρας να διαφωνεί με τους διαδηλωτές, με έναν εξ αυτών να τον πυρπολεί εν μέσω του τσακωμού.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο της Κίνας, CGTN, το νέο σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ο άνδρας με το πράσινο μπλουζάκι, που φέρεται είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, έχει λεκτική αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές. Το περιστατικό συνέβη σε πεζογέφυρα στη βόρεια συνοικία Μα Ον Σαν. Στην αρχή οι διαδηλωτές καταγράφουν τον άνδρα με το πράσινο μπλουζάκι, που φέρεται να είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και έχει λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους.

Ωστόσο, ξαφνικά ένας εξ αυτών, ο οποίος ήταν μαυροφορεμένος, τον πλησίασε, τον έλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά, προτού εκείνος μπορέσει να καταλάβει τι συνέβη. Ακολουθούν σκηνές πανικού, με τον άνδρα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες να προσπαθεί να βγάλει τη μπλούζα του και άλλους που βρίσκονταν μπροστά στην επίθεση να τρέχουν για να πιάσουν τον δράστη. Σύμφωνα με το δίκτυο, ο άνδρας που δέχτηκε την επίθεση είχε νωρίτερα εμπλακεί με κουκουλοφόρους που βανδάλιζαν το μετρό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές έχουν γίνει πλέον εχθροί του λαού, δήλωσε η πρωθυπουργός Λαμ

Η ηγέτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε σήμερα ότι η βία, στην οποία έχει διολισθήσει η πρώην βρετανική αποικία, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και ότι οι διαδηλωτές είναι πλέον εχθροί του λαού. Σε δηλώσεις της μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αστυνομικού, την πυρπόληση ενός υποστηρικτή του Πεκίνου από διαδηλωτή και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέρα μεσημέρι στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού κέντρου, η Λαμ εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Τρία βίντεο που ανέβηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές δείχνουν έναν άνδρα που φοράει πράσινο μπλουζάκι να λογοφέρνει με κάποιους σε μια πεζογέφυρα που φέρεται ότι βρίσκεται στη βόρεια συνοικία Μα Ον Σαν. Ένας μαυροφορεμένος μασκοφόρος φαίνεται στη συνέχεια να του πετάει ένα υγρό και εκείνος να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ το πλήθος τρέπεται σε φυγή και το θύμα πασχίζει απεγνωσμένα να βγάλει την μπλούζα του.

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments