Διεθνή

Megxit: Και επίσημα παρελθόν από το παλάτι Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Megxit: Και επίσημα παρελθόν από το παλάτι Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Megxit: Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Βασίλισσα Ελισάβετ επισημοποιεί την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά καθήκοντά τους. "Δεν το θέλαμε, αλλά αφού το ήθελαν εκείνοι σεβόμαστε και κατανοούμε την απόφασή τους", είναι το μήνυμα της Βασίλισσας.

Megxit: Έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μπάκιγχαμ, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του Πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, μετά την απόφασή τους να κάνουν ένα βήμα πίσω από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Σε αυτό συμμετείχαν η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Χάρι, ο αδερφός του Ουίλιαμ και ο πατέρα τους, Κάρολος. Με το πέρας του οικογενειακού συμβουλίου δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση του Παλατιού, με την οποία επισημοποιείται το τέλος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

“Σεβόμαστε την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι” λέει η Ελισάβετ. Στην ανακοίνωση η Ελισάβετ κάνει λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις και τονίζει πως η βασιλική οικογένεια σέβεται την απόφαση του ζεύγους να πάρει διαζύγιο από το Παλάτι, παρόλο που είναι κάτι που δεν επιθυμεί. Μάλιστα, τονίζεται πως είναι απόφαση του Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού να μην επωφελούνται οικονομικά από τα βασιλικά τους αξιώματα και προφανώς αυτό θα γίνει δεκτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε εντελώς την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή. Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και πρέπει να γίνει ακόμη λίγη δουλειά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες”.

Στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης η Μέγκαν Μαρκλ:

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι ανακοίνωναν επισήμως την παραίτησή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα, βάζοντας “φωτιά” στο Παλάτι. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ ανακοίνωσαν πως θα μοιράσουν τον χρόνο τους στο μέλλον μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, επιχειρώντας να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας όλους όσοι έλεγαν πως οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες με τους… συγγενείς του Χάρι.

Και το ερώτημα παραμένει. Τι οδήγησε το ζευγάρι να προβεί στην σχετική ανακοίνωση; Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, που βρίσκονται κοντά στον Χάρι και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό, ο πρίγκιπας θέλησε να επιταχύνει τις διαδικασίες της παραίτησης από τα ανώτερα κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, επειδή φοβήθηκε πως η «αναστατωμένη» σύζυγός του βρίσκεται «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης». «Ο πρίγκιπας φοβήθηκε πως η Μέγκαν θα καταρρεύσει, αν παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξαν οι ανώνυμες πηγές και πρόσθεσαν πως ο Χάρι πιστεύει ότι η ζωή στο παλάτι έφερε την Μέγκαν στα «όριά της». Μάλιστα, καθώς το ζευγάρι μαζί με τον οκτώ μηνών γιο του Άρτσι, πέρασε τις έξι εβδομάδες της άδειας από τα βασιλικά καθήκοντα σε πολυτελή έπαυλη στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια να περνά ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο της στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments