Οικονομία

Παγκόσμια οικονομία σήμερα: Η πορεία της μέσα από πέντε πίνακες

Παγκόσμια οικονομία σήμερα: Η πορεία της μέσα από πέντε πίνακες
Παγκόσμια οικονομία σήμερα: Οι προοπτικές παραμένουν αδύναμες σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο εμφανίζεται λιγότερο αισιόδοξο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Παγκόσμια οικονομία σήμερα: Το ΔΝΤ εμφανίζεται πλέον λιγότερο αισιόδοξο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποιώντας πως οι προοπτικές παραμένουν αδύναμες, αλλά και πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για «αναστροφή της τάσης», σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. Το ΔΝΤ προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του, τοποθετώντας στο 2,9% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 και στο 3,3% το 2020. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην αμέσως προηγούμενη πρόβλεψή του, τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ τοποθετούσε στο 3% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 και στο 3,4% για το 2020.

Ινδία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η οικονομία της Ινδίας, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 5,8% το 2020. Τον Οκτώβριο, το Ταμείο είχε τοποθετήσει στο 7% την ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας για την τρέχουσα χρονιά.

Κίνα

Για το 2020 το Ταμείο τοποθετεί στο 6% την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη. Τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ είχε τοποθετήσει στο 5,8% την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για την τρέχουσα χρονιά.

ΗΠΑ

Για το 2020 το Ταμείο τοποθετεί στο 2% την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη. Τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ είχε τοποθετήσει στο 2,1% την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για την τρέχουσα χρονιά.

Ευρωζώνη

Για το 2020 το ΔΝΤ τοποθετεί στο 1,3% την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, από 1,4% που είχε προβλέψει τον περασμένο Οκτώβριο.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ισχυρότερων ευρωπαϊκών οικονομιών το 2020:

Γερμανία: 1,1%

Γαλλία: 1,3%

Ιταλία: 0,5%

Ισπανία: 1,6%

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments