Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης παραλαβή: Με ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μας από Δευτέρα

Δίπλωμα οδήγησης παραλαβή: Με ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μας από Δευτέρα
Δίπλωμα οδήγησης παραλαβή: Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει την αποστολή των διπλωμάτων οδήγησης στους πολίτες μετά από ένα απλό τηλεφώνημα.

Δίπλωμα οδήγησης παραλαβή: Να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία και την αναμοσή σε γκισέ για την παραλαβή του διπλώματος οδήγησης επιδιώκει η Περιφέρεια Αττικής. Καθιερώνει από τη Δευτέρα την ταχυδρομική αποστολή στα σπίτια των ενδιαφερομένων μετά από ένα απλό τηλεφώνημα.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 11 Μαΐου. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια με γνώμονα το δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία γίνεται «πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Η εφαρμογή του νέου συστήματος από την ερχόμενη Δευτέρα πραγματοποιείται ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι αφού επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα θα δηλώνουν ή θα επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και στη συνέχεια με συστημένη αποστολή και χωρίς επιβάρυνση θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα, είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς.

Σε περίπτωση που επιθυμούν να παραλάβουν το δίπλωμα οδήγησης οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την υπηρεσία αυτό θα γίνεται μόνο με προσυνεννόηση (ραντεβού) έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments