Κόσμος

Βραζιλία κορωνοϊός: 881 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – Βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση Μπολσονάρου

Βραζιλία κορωνοϊός: 881 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – Βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση Μπολσονάρου
Βραζιλία κορωνοϊός: Η πανδημία σαρώνει τη χώρα με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, την ίδια ώρα που οι Βραζιλιάνοι επιρρίπτουν βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση Μπολσονάρου.

Βραζιλία κορωνοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 881 θανάτους ασθενών εξαιτίας της πανδημίας το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να ανέρχεται σε 12.400 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν ακόμη 9.258 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, στοιχείο που σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 177.589. Το πλήθος των κρουσμάτων στη Βραζιλία ξεπέρασε κατά συνέπεια τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία (170.508).

Οι υγειονομικές αρχές έχουν κάνει 337.595 διαγνωστικά τεστ, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των τεστ που είχαν γίνει ανερχόταν περίπου σε 181.000 την 22η Απριλίου, όταν είχε δημοσιοποιηθεί για τελευταία φορά το δεδομένο αυτό. Σύμφωνα με τον Εντουάρντου Μακάριου, άλλα 95.144 τεστ αναλύονται εργαστηριακά ενώ 50.004 αναμένεται να αναλυθούν. Ειδικοί εκτιμούν ότι τα επίσημα στοιχεία για το εύρος της πανδημίας στη Βραζιλία είναι πολύ υποτιμημένα, καθώς ο αριθμός των εξετάσεων που έχουν γίνει είναι μικροσκοπικός σε σύγκριση με τον πληθυσμό της αχανούς χώρας.

Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρο

Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό των Βραζιλιάνων που κατακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο ασκεί την εξουσία, και ανέρχεται πλέον στο 55,4% από 47% τον Ιανουάριο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου MDA για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Μεταφορών (CNT) καταγράφει ότι μόλις το 39% του δείγματος εγκρίνει τον τρόπο που ασκεί την εξουσία ο Μπολσονάρου, από 48% τον Ιανουάριο. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της κυβέρνησής του, οι πολίτες που της βάζουν «κακό ή πολύ κακό» βαθμό είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από πέντε μήνες, με το ποσοστό τους να αυξάνεται από το 31% στο 43,4%.

Το ποσοστό εκείνων που θεωρούν «καλό ή εξαίρετο» το κυβερνητικό έργο μειώθηκε συγκριτικά ελάχιστα, από το 34,5% στο 32%, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του προέδρου παραμένει σταθερός, ενώ η μείωση του ποσοστού όσων το χαρακτηρίζουν «ανεκτό» είναι αντίθετα θεαματική (23% από 32% τον Ιανουάριο). Το 51,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο για τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, το 42,3% αποδοκίμασε τα πεπραγμένα της ενώ το 6% δήλωσε αναποφάσιστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments