Τεχνολογία

Zoom: Σημείωσε 300 εκατομμύρια καθημερινούς συμμετέχοντες τον Απρίλιο

Zoom: Σημείωσε 300 εκατομμύρια καθημερινούς συμμετέχοντες τον Απρίλιο
Zoom: Η εφαρμογή βιντεοκλήσεων σημείωσε 300 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες στον μέσα στον Απρίλιο.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρέασε άμεσα όλους τους εργαζόμενους. Όσων η δουλειά ήταν σε γραφείο αναγκάστηκαν να δουλεύουν από το σπίτι. Κάπως έτσι η τηλεργασία έγινε καθημερινότητα για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Βέβαια κάποιες συναντήσεις δεν μπορούσαν να γίνει όσο υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας και η φυσική παρουσία έπρεπε να αντικατασταθεί με κάποιο τρόπο. Η λύση δόθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όλο και περισσότερες εταιρίες καθιέρωσαν στην διάρκεια της καραντίνας της τηλεδιασκέψεις. Αυτές έγιναν μέσω των πολλών εφαρμογών για βίντεο κλήσεις. Μία από αυτές ήταν και το “Zoom”. Είναι μια εφαρμογή που πολλοί δεν γνώριζαν αλλά σίγουρα την έμαθαν καλά τις προηγούμενες ημέρες. Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλωσε η εφαρμογή είναι χαρακτηριστικό ότι για τον μήνα Απρίλιο είχε 300 εκατομμύρια χρήστες.

Η εντυπωσιακή άνοδος της χρήσης του Zoom καταγράφεται από τα στατιστικά του Δεκεμβρίου του 2019. Τότε είχε μόλις…10 εκατομμύρια χρήστες. Όπως είπαμε και νωρίτερα η μεγάλη άνοδος σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020 με 300 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Αυτό είναι φυσικά το όνειρο κάθε εταιρίας, να δει τις μετοχές της να φτάνουν στα ύψη.

Τρομερή άνοδος του Zoom

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου το Zoom μετρούσε 100 δισεκατομμύρια λεπτά τηλεδιασκέψεων για να φτάσει τα δύο τρισεκατομμύρια λεπτά τον Απρίλιο. Τα έσοδά του γνώρισαν φυσικά την αντίστοιχη ανάπτυξη με +169% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα $328.2 εκατομμύρια. Βλέποντας αυτή την ανάπτυξη που είχε το Zoom πολλές εταιρίες προσπάθησαν να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το Facebook μέσω των Messenger Rooms. Την ίδια ώρα έγιναν διαθέσιμα και για τους χρήστες του Instagram. Όπως έγινε γνωστό όλοι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα Messenger Rooms για κλήσεις μέχρι 50 άτομα.

Το επόμενο κοινωνικό δίκτυο που αναμένεται να αποκτήσει ανάλογη πρόσβαση είναι το WhatsApp. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά η εκτίμηση που υπάρχει αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο η οικογένεια του Facebook μπαίνει δυνατά στη μάχη των βίντεο κλήσεων. Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι οι εταιρίες σκέφτονται να καθιερώσουν την τηλεργασία και μετά τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments