Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 819 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 819 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Η  πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 111.750 νεκρούς, ενώ στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφού το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν άλλοι 819 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση ως τις 20:30 χθες Τρίτη του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα ως τη χώρα που έχει υποστεί το βαρύτατο πλήγμα τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς αυτόν των ασθενών. Έτσι, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 111.750 νεκρούς, ενώ στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά οι θάνατοι είτε πλησιάζουν τους 1.000 είτε είναι πολύ κοντά προς αυτόν τον θλιβερό αριθμό, όπως και τα κρούσματα τα οποία καθημερινά υπολογίζονται σε 20.000 νέα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές  του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού ενδέχεται να φθάσει τους 145.728 μέχρι τον Αύγουστο, εισάγοντας ένα νέο μακάβριο στοιχείο στην όλη τραγική υπόθεση. Η εν λόγω εκτίμηση  από τους ερευνητές δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι αρχές στην πολιτεία Τέξας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό μέχρι σήμερα, ενώ συνολικά 22 πολιτείες κατέγραψαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής, επιβεβαίωσε 1.141 νέα κρούσματα και 24 θανάτους εξαιτίας της νόσου τις προηγούμενες 24 ώρες – Νέα εστία της πανδημίας η Λατινική Αμερική

Συνεχίζει να «χτυπά» ανελέητα ο φονικός ιός τις λατινοαμερικανικές χώρες οι οποίες πλήττονται θανάσιμα με τη Βραζιλία να δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα με τους περισσότερους θανάτους και ασθενείς από τον Covid-19. Η Λατινική Αμερική έχει μετατραπεί στο νέο επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.  Ακόμη η Αργεντινή δέχεται και αυτή το βάναυσο χτύπημα του ιού, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει χθες Τρίτη 9 Ιουνίου,  ότι επιβεβαιώθηκαν, για πρώτη φορά, πάνω από 1.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Όπως φαίνεται ο ρυθμός της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς μόλις μερικές ημέρες αφότου παρατάθηκε το lockdown στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λατινικής Αμερικής, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής, επιβεβαιώθηκαν 1.141 νέες μολύνσεις και 24 θάνατοι εξαιτίας της νόσου τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ συνολικά τα θύματα από τις αρχές Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα, υπολογίζονται σε 717  επί συνόλου 24.761 κρουσμάτων μόλυνσης από τον Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments