Διεθνή

Τραμπ ομιλία: Υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου ότι θα νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά»

Τραμπ ομιλία: Υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου ότι θα νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά»
Τραμπ ομιλία: Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας  υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά», ασκώντας κριτική σε όσους διαδηλώνουν για τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε για άλλη μια φορά στις δηλώσεις του. Ειδικότερα, ο Τραμπ κατά την ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά», ασκώντας έντονη κριτική σε όσους διαδηλώνουν για τις φυλετικές διακρίσεις. «Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Ο στόχος τους είναι η καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Τι είπε για την πανδημία

Όσον αφορά για την πανδημία του κορωνοϊού και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του αναφορικά με τη διαχείρισή της, ο Τραμπ αρκέστηκε να πει, χωρίς στοιχεία, ότι το 99% των κρουσμάτων είναι «εντελώς ακίνδυνα», ενώ επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στην Κίνα, σημειώνοντας ότι πρέπει να λογοδοτήσει επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει τον ιό. Παράλληλα οι διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, την περιοχή που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Black Lives Matter Plaza και το Μνημείο Λίνκολν. Βρέθηκαν μπροστά σε άλλους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» αλλά δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Σημειώνεται δε, πως μετά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ ακολούθησε ένα σόου με πυροτεχνήματα, παρά την προειδοποίηση της δημάρχου της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, ότι καλό θα ήταν να μην γίνει κάποια εκδήλωση με πολύ κόσμο και υπερβολές, καθώς κάτι τέτοιο θα πήγαινε κόντρα στις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων.

Tην εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να την γιορτάσει στο όρος Ράμσορ με πολλά πυροτεχνήματα, κανένα μέτρο προστασίας, και με μια ομιλία άκρως διχαστική.

Η ανησυχητική εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αμερική είναι σαν να μην υπάρχει για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δεν την σχολίασε καθόλου στην ομιλία του στους οπαδούς του. Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των «θυμωμένων όχλων» που προσπαθούν να αποκαθηλώσουν αγάλματα ηγετών της Συνομοσπονδίας, δηλαδή ηγετών του Νότου στον εμφύλιο της Αμερικής που ήταν υπέρμαχοι της δουλείας, και άλλων ιστορικών προσωπικοτήτων, λέγοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Όρος Ράσμορ ότι οι διαδηλωτές προσπαθούν να διαγράψουν την αμερικανική Ιστορία.

Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα σύμβολα της Ιστορίας της χώρας και ενώ αγάλματα των στρατηγών της Συνομοσπονδίας αποκαθηλώνονται από διαδηλωτές κατά των φυλετικών διακρίσεων, ο Τραμπ καταδίκασε «μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας». Αλλά «οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments