Πολιτική

Λιβύη: Τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας

Λιβύη: Τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας
Λιβύη: Η κατάσταση στη χώρα της βόρειας Αφρικής δείχνει να ξεφεύγει με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάζει, με συμμετοχή της Ελλάδας.

Στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πάρει μέρος το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Δένδιας όπου θα συζητηθεί το φλέγον θέμα της Λιβύης. Διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, θα συμμετάσχουν τα μέλη της Διαδικασίας Βερολίνου, καθώς και η Ελλάδα, το Κατάρ και το Μαρόκο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί από τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Όσοι πάρουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη θα ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα της βόρειας Αφρικής, παρουσία και της εκτελούσας χρέη Ειδικού εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Σ. Γουίλιαμς.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος της συνάντησης, που διοργανώνει η τρέχουσα γερμανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι η επαναβεβαίωση των αρχών και των δεσμεύσεων της Διαδικασίας του Βερολίνου.

«Λάδι στη φωτιά» από τις κινήσεις του τουρικού Πολεμικού Ναυτικού

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοινώνει μαζικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της «θερμής» περιοχής. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο τουρκικός στόλος θα μεταβεί στα ανοιχτά της Λιβύης για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε 3 διαφορετικές περιοχές, με την κάθε άσκηση να έχει και ένα ξεχωριστό κωδικό όνομα, «Barbaros», «Targot Rais» και «Chaka Bay».

Η εφημερίδαYeni Safak αποκάλυψε ότι οι τουρκικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα με τον στόλο να «προσομοιάζει σενάρια πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο».

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στις συγκεκριμένες ασκήσεις θα συμμετέχουν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία έτσι ώστε να αποδειχθεί «η ικανότητα της Τουρκίας να ελέγξει την περιοχή από θάλασσα και αέρα»

Φυσικά και τα ονόματα που έχουν δώσει οι Τούρκοι στις ασκήσεις τους μόνο τυχαία δεν είναι. Δυο ναύαρχοι του Πολεμικού τους Ναυτικού και την κωδική ονομασία σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα, το οποίο πρόσφατα είχε αποκαλύψει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλαχ Μποζκούρτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments