Διεθνή

Κορωνοϊός HΠΑ: Πάνω από 68.000 κρούσματα σε 24 ώρες – 1.067 νεκροί

Κορωνοϊός HΠΑ: Πάνω από 68.000 κρούσματα σε 24 ώρες – 1.067 νεκροί
Κορωνοϊός HΠΑ: Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 4.174.437, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφθασε συνολικά τους 146.391.

Μαίνεται ο φονικός ιός στις ΗΠΑ καθώς χθες καταγράφηκαν 68.212 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό μέσα σε μόλις 24 ώρες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νοσούντων ανέρχεται σε 4.174.437 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα. Οι ΗΠΑ είναι μακραν η χώρα που έχει πληγεί βαρύτατα από τον ιό, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας  έφθασε συνολικά τους 146.391, με 1.067 επιπλέον θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.

Μολονότι καταγραφόταν μια ορισμένη βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση. Τις τελευταίες 12 ημέρες, το επίπεδο των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφονται ανά 24 ώρες δεν έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 60.000.

Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ισπανία

Ο φονικός ιός φαίνεται να εισέρχεται σε μια δεύτερη φάση σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Δεν είναι λίγες οι χώρες, κυρίως όσες προέβησαν σε άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί προς αναχαίτιση της διασποράς του ιού, που παρατηρούν αύξηση στα νέα κρούσματα. Για το λόγο αυτό και για την προστασία όλων των πολιτών, όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία από χθες τα μεσάνυχτα Σαββάτου 25 Ιουλίου, θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σκωτίας.

«Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες», αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση. «Η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία«, προστίθεται.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου, η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία,  το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την πανδημία COVID-19, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments