Διεθνή

Σεφ αυτοκτόνησε: Ήταν 39 ετών – Γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του

Σεφ αυτοκτόνησε: Ήταν 39 ετών – Γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του
Σεφ αυτοκτόνησε: Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στον χώρο της γαλλικής γαστρονομίας.

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο γνωστός Ιάπωνας σεφ Τακού Σεκίν, το εστιατόριο του οποίου στο Παρίσι είχε χαρακτηριστεί ως το καλύτερο της Γαλλίας από τον γαστρονομικό οδηγό «Fooding» το 2016.

Ο διάσημος 39χρονος σεφ αυτοκτόνησε τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως έβαλε τέλος στη ζωή του τη Δευτέρα ενώ άλλα δημοσιεύματα πως αυτό συνέβη την Τρίτη, προκαλώντας θλίψη στον χώρο της γαλλικής γαστρονομίας. Ο Σεκίν, που θεωρούνταν εμπνευστής της ανανέωσης της γαλλικής κουζίνας, είχε κατηγορηθεί στις αρχές Αυγούστου για σεξουαλική κακοποίηση, όπως αποκαλύπτει ο ξένος Τύπος.

«Η αυτοκτονία του οφείλεται στο λιντσάρισμά του από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης. Ο Σεκίν ουδέποτε κατηγορήθηκε από καμία γυναίκα για σεξουαλική ή άλλου είδους παρενόχληση», προέταξε η δικηγόρος της οικογένειας του Σεκίν στην εφημερίδα «Le Monde». Θέλοντας να απαντήσει στους ισχυρισμούς της δικηγόρου, ο διευθυντής της ιστοσελίδας «Atabula», Φρανκ Πινέ – Ραμπαρούστ, ανέφερε: «Τη δράση του Σεκίν κατήγγειλαν πολλές πηγές μας, που διηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά. Οι πληροφορίες μας διασταυρώθηκαν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την ακρίβειά τους».

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, ο διακεκριμένος σεφ αυτοκτόνησε λόγω των «αναληθών» κατηγοριών περί βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης που του είχαν προσάψει, τις οποίες ο ίδιος αρνούνταν. Οι κατηγορίες εναντίον του βραβευμένου 39χρονου σεφ δεν ήταν επίσημες, ούτε είχε μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Γαλλίας με το θέμα να ξεκινά το καλοκαίρι, όταν ένα φερόμενο θύμα σεξουαλικής επίθεσης δήλωσε μέσω Instagram ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από έναν σεφ που δεν κατονομάστηκε. Ακολούθως, πολλές γυναίκες από τον χώρο της εστίασης εξέφρασαν δημόσια τη συμπαράσταση τους.

Την καταγγελία είχε κάνει μια 25χρονη Καναδή μέσω του λογαριασμού της στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την περιγραφή της, όπως αναφέρει η «Le Monde» ο Σεκίν της επιτέθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 2019, ύστερα από βραδιά σε σπίτι κοινών φίλων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε καταναλωθεί πολύ αλκοόλ. «Μπήκες στο δωμάτιό μου την ώρα που κοιμόμουν ζητώντας μου σεξ και με κακοποίησες σεξουαλικά. Κατάφερα να σε βγάλω έξω, αλλά γύρισες λίγο αργότερα αφού είχα αποκοιμηθεί. Αυτή τη φορά, χρειάστηκε να φωνάξω πολύ δυνατά να σταματήσεις για να με ακούσει αυτός που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, να σηκωθεί και να σε διώξει», έγραφε η νέα γυναίκα στο προφίλ της στο Instagram.

Σημειώνεται πως η νεαρή γυναίκα δεν επιθυμούσε να καταθέσει μήνυση, εξαιτίας, όπως ανέφερε, κακής της εμπειρίας σε αστυνομικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, από τα μέσα Αυγούστου, η καταγγελία είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο, με το γαστρονομικό περιοδικό «Fou de Cuisine» να δημοσιεύει κύριο άρθρο, στο οποίο υπογράμμιζε ότι αν και διαφωνεί με το δημόσιο ιντερνετικό λιντσάρισμα, δεν θα δημοσίευε κριτικές και άρθρα για το εστιατόριο του σεφ, «Dersou», αν και δεν κατονόμαζε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μήνα αργότερα, η γαστρονομική ιστοσελίδα «Atabula» έκανε την εξής δημοσίευση: «Είναι πλέον επιβεβλημένο να αναφέρουμε το όνομά του: Τακού Σεκίν. Κατηγορείται από πολλές γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμούς. Παρότι η απόφασή μας να δημοσιοποιήσουμε το όνομά του θα γίνει αντικείμενο επικρίσεων από κάποιους, άλλοι θα νιώσουν ανακούφιση, καθώς αυτό θα επιτρέψει στα θύματα να μιλήσουν εκεί που πρέπει: στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments