Οικονομία

Έκτακτο επίδομα 2.520 ευρώ – Δείτε αν το δικαιούστε

Έκτακτο επίδομα 2.520 ευρώ – Δείτε αν το δικαιούστε
Υπό ποιες προϋποθέσεις μπορείτε να το λάβετε.

Οικονομική ενίσχυση σε χιλιάδες ανέργους προσφέρει ο ΟΑΕΔ, μέσω έκτακτου επιδόματος, το οποίο θα φτάσει τα 2.520 ευρώ. Το συνολικό πακέτο ανέρχεται στα 48,78 εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί σε 10.000 ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Πώς όμως ο άνεργος μπορεί να πάρει τα χρήματα αυτά;

Το επίδομα αφορά πολίτες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας (200 ώρες Χ 5ευρώ/ώρα = 1.000 ευρώ) και επίδομα πρακτικής άσκησης (380 ώρες Χ 4ευρώ/ώρα = 1.520 ευρώ). Με αυτόν τον τρόπο η συνολική αξία του φτάνει τα 2.520 ευρώ. Επίσης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

  • Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά ανέργους από τομείς τεχνικών επαγγελμάτων μεταποίησης βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας και πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού, ηλικίας 30 έως 49 ετών.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.
  • Να έχουν γεννηθεί από 1/10/1971 μέχρι και 31/12/1990. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. κατά την Α΄συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ψηφιακό έργο της Βίβλου που κατέθεσε προς διαβούλευση το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται Ενιαία Πύλη Πληροφορίας για όλα τα προγράμματα ανά την επικράτεια για την εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας στο Υπουργείο Εργασίας. Η δράση αφορά στην ενσωμάτωση του εν λόγω μηχανισμού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας, το πληροφοριακό σύστημα το οποίο παρακολουθεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο την αγορά εργασίας και διαθέτει επίσης όλα τα δεδομένα των πληγέντων επιχειρήσεων και εργαζομένων από την υγειονομική κρίση, με αξιοποίηση της διαλειτουργικότητας με όλους τους φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ , ο ΕΟΠΠΕΠ, η ΓΓΔΒΜ κ.α.

Η αναβάθμιση του εν λόγω μηχανισμού και η ενσωμάτωσή του στην κεντρική πληροφοριακή υποδομή του Υπουργείου Εργασίας θα βοηθήσει στον σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργών πολιτικών, στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζόμενων και καλύτερη υποστήριξη των επιχειρήσεων στην αναζήτηση προσωπικού κατάλληλου για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments