Ελλάδα

Πού χιονίζει τώρα: Νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας

Πού χιονίζει τώρα: Νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας
Πού χιονίζει τώρα: Άσπρη ημέρα είδαν οι Αθηναίοι.

Η κακοκαιρία συνεχίζει να “χτυπά” τη χώρα, με την Βόρεια κυρίως Ελλάδα να έχει ντυθεί στα λευκά. Ωστόσο και οι κάτοικοι της Αττικής δεν πρέπει να έχουν παράπονο, αφού και αυτοί είδαν άσπρη μέρα. Μάλιστα, χιόνια έπεσαν το πρωί ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνα.

Μια ελαφριά χιονόπτωση έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πρωτεύουσας, το πρωί της Τετάρτης. Το φαινόμενο είχε διάρκεια περίπου 10 λεπτών, ενώ ανά διαστήματα έπεφτε χιονόνερο. Αρχικά η χιονόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 11:20 το πρωί ήταν πυκνή, αλλά μετά από λίγο λεπτά έγινε πιο αραιή και τελικά σταμάτησε. Φυσικά, το κρύο ήταν και είναι τσουχτερό.

​Χιονόπτωση σημειώθηκε ακόμη και στα νότια προάστια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Ηλιούπολη, το Αιγάλεω και τα Μέγαρα, με τους κατοίκους να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Η ΕΜΥ αναφέρει στα δυτικά παροδικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.  www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments