Τεχνολογία

AirTag Apple: Η συσκευή που εντοπίζει τα χαμένα μας αντικείμενα

AirTag Apple: Η συσκευή που εντοπίζει τα χαμένα μας αντικείμενα
AirTag Apple: Κάθε συσκευή κοστίζει 29 δολάρια και οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή.

Ημέρα παρουσιάσεων ήταν η χθεσινή (21/4) για την Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός αφού παρουσίασε το νέο iMac λάνσαρε και τα πολυαναμενόμενα AirTags. Τη συσκευή που εντοπίζει χαμένα αντικείμενα μέσω της εφαρμογής «Find My». Την ίδια ώρα, ετοιμάζει και το νέο iphone 13.

Τι είναι το AirTags:

Το AirTags μπορεί να προσαρμοστεί σε κλειδιά, πορτοφόλι ή άλλα προϊόντα και παρέχει ειδοποιήσεις όταν τα χάνεται. Πρόκειται για μια μικρή, κυκλική συσκευή με το λογότυπο της Apple στο κέντρο και είναι εξοπλισμένη με συνδεσιμότητα Bluetooth για σύζευξη με iPhone ή iPad. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Find My», το σύστημα παρέχει αναλυτικές οδηγίες για τον εντοπισμό του χαμένου προϊόντος. Τονίζεται, ότι η συσκευή δεν προορίζεται για παρακολούθηση ανθρώπων, με την Apple να έχει προσθέσει χαρακτηριστικά απορρήτου για να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιείται μόνο για άψυχα αντικείμενα.

Οι φήμες για τα AirTag εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η MacRumors κυκλοφόρησε στιγμιότυπα οθόνης ενός νέου αντικειμένου στην εφαρμογή «Find My». Αλλά χρειάστηκαν άλλοι 18 μήνες για να επιβεβαιωθεί τελικά η ύπαρξη των έξυπνων συσκευών από τον τεχνολογικό γίγαντα.  Κάθε συσκευή κοστίζει 29 δολάρια, αλλά διατίθεται σε 4 πακέτα για 99 δολάρια και οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή, με τα AirTags να είναι διαθέσιμα στις 30 Απριλίου.

Ο Καϊάν Ντρενς, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ προϊόντων iPhone παγκοσμίως ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτή την απίστευτη νέα δυνατότητα στους χρήστες iPhone με την εισαγωγή του AirTag… για να τους βοηθήσουμε να παρακολουθούν και να βρίσκουν τα σημαντικά στοιχεία στη ζωή τους». Και συνέχισε: «Με την σχεδίαση, την απαράμιλλη εμπειρία εύρεσης και τις ενσωματωμένες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας, το AirTag θα προσφέρει στους πελάτες έναν ακόμη τρόπο να αξιοποιήσουν τη δύναμη του οικοσυστήματος της Apple και να βελτιώσουν την ευελιξία του iPhone».

Πώς λειτουργεί η συσκευή:

Πρόκειται για έναν μικρό δίσκο IP67, ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη που μπορεί να εξατομικευτεί με ένα προσαρμοσμένο μήνυμα ή ένα emoji, χαραγμένο με λέιζερ στο ανοξείδωτο χάλυβα. Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο ηχείο που παίζει ήχους για τον εντοπισμό του AirTag, ενώ ένα αφαιρούμενο κάλυμμα διευκολύνει τους χρήστες να αντικαταστήσουν την μπαταρία. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το AirTag σε ένα στοιχείο και να το ονομάσουν με μία προεπιλογή όπως «Κλειδιά» ή «Μπουφάν» ή να δώσουν ένα άλλο όνομα της επιλογής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments