Πολιτική

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση θέλει την κατάργηση του οχτάωρου

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση θέλει την κατάργηση του οχτάωρου
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το εργασιακό από την πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο ίδιος σε παλιότερες δηλώσεις του είχε ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι θέλει να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία. Επίσης, είχε αναφέρει ότι χάνουμε το Πάσχα εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις που έκανε από το κέντρο της Αθήνας κατά την συμμετοχή του στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τσίπρας:  “Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας: Την κατάργηση του 8ωρου».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, είναι ένα μήνυμα. Αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Κι αυτή τη μάχη, θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας: Την κατάργηση του 8ωρου.

Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές. Το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στο Σικάγο, στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, είναι ένα μήνυμα. Αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Κι αυτή τη μάχη, θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments