Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχεται» γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχεται» γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού
Άδωνις Γεωργιάδης: Στο «τραπέζι» βρίσκεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε για τις επιχειρήσεις εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε για τις επιχειρήσεις εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε «Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση».

Ποιες άλλες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδυσης, των εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» επισήμανε.

Τα χρήματα τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια δεν θα επιστραφούν.

Για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαίου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τα Χριστούγεννα (Κοζάνη, Ελευσίνα) λόγω του ότι οι περιοχές ήταν στο κόκκινο επιδημιολογικά.

«Τρέχουν» δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Τα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έχουν περίοδο χάριτος 2 έτη και πολύ μικρά επεισόδια.

Το άλλο μέτρο αφορά την χρηματοδότηση δανείων έως 50.000 ευρών των πολύ μικρών επιχειρήσεων «που έμειναν έξω από τα δύο υπόλοιπα προγράμματα».

Ο υπουργός μίλησε και για τις οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών στους πολίτες. «Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει βάλει περισσότερα πρόστιμα στις εισπρακτικές από εμένα. Όποιος συμπολίτης μας αισθάνεται ότι έχει υπερβολική όχληση, να κάνει καταγγελία στο υπουργείο και τα άλλα αφήστε τα σε εμένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments