Οικονομία

Κομισιόν: Τι πρότεινε για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κομισιόν: Τι πρότεινε για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης
Κομισιόν: Ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 167.8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, ο οποίος θα συμπληρωθεί με 143.5 δισεκατομμύρια ευρώ από επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 167.8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, ο οποίος θα συμπληρωθεί με 143.5 δισεκατομμύρια ευρώ από επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δημιουργηθούν έτσι σημαντικές επενδύσεις για την τόνωση της οικονομίας, τη βιωσιμότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τι δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Σήμερα, προωθούμε πρωτοφανή επίπεδα χρηματοδοτικής στήριξης για να ενισχύσουμε την ανάκαμψη της Ευρώπης από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Θα βοηθήσουμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις περιφέρειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Θα επενδύσουμε στην ανθεκτικότητα της Ευρώπης και στον εκσυγχρονισμό της μέσω της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Η επαναφορά της Ευρώπης σε ορθή τροχιά, η επιτάχυνση της ανάκαμψής της και η προετοιμασία της για το μέλλον αποτελούν τις κύριες προτεραιότητές μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments