Διεθνή

Φωτιά στην Κύπρο: Καίγεται ξανά η Λεμεσός

Φωτιά στην Κύπρο: Καίγεται ξανά η Λεμεσός
Φωτιά στην Κύπρο: Η πολύπαθη Λεμεσός τυλίγεται ξανά στις φλόγες, μετά τη φονική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, που στέρησε τη ζωή 4 Αιγύπτιων μεταναστών.

Φωτιά έχει ξεσπάσει, από τις 10 το πρωί, στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού, θέτοντας σε κινητοποίηση της δυνάμεις Πυρόσβεσης. Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η πολύπαθη Λεμεσός τυλίγεται ξανά στις φλόγες, μετά τη φονική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, όπου στέρησε τη ζωή 4 Αιγύπτιων μεταναστών.

Στο σημείο σπεύδει ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες και το δάσος του Τροόδους», σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΚΥΠΕ

Επί τόπου έσπευσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής για επιθεώρηση της κατάστασης αφού στην περιοχή στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων.

Από το μέτωπο της νέας πυρκαγιάς στο Πέρα Παιδί, ο Υπουργός γεωργίας Κώστας Καδής έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως «η άμεση και ευρεία κινητοποίηση φαίνεται να φέρνει θετικά αποτελέσματα».

Σε παρέμβασή του στο Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ενημέρωσε ότι το Τμήμα του προχώρησε σε προληπτική εκκένωση κατοικιών τόσο στην περιοχή στο Πέρα Πεδί όσο και στον Μονιάτη.

Νεότερη ενημέρωση από το Τμήμα Δασών (Ώρα 11.50)

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 και ώρα 10:15 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά σε περιοχή της Κοινότητας Πέρα Πεδί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Επιχειρούν πέραν των 25 πυροσβεστικών οχημάτων και τέθηκε σε εφαρμογή το ΣΧΕΔΙΟ ΙΚΑΡΟΣ 2 που αφορά τις εναέριες επιχειρήσεις πυρόσβεσης αφού επιχειρούν συνολικά 9 πτητικά μέσα, σύμφωνα με το sigmalive.com. Στην περιοχή κατευθύνονται και άλλες επιπρόσθετες δυνάμεις.

Έκκληση της Αστυνομίας

Δασική πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στο Πέρα Παιδί. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες& εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Καλείται το κοινό να μην χρησιμοποιεί drones στις περιοχές όπου επιχειρούν τα πτητικά μέσα. Kάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments