Οικονομία

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα επιμείνει στη χαλαρή νομισματική πολιτική

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα επιμείνει στη χαλαρή νομισματική πολιτική
Λαγκάρντ: Μήνυμα ότι η ΕΚΤ θα επιμείνει σε χαλαρή νομισματική πολιτική διατηρώντας χαμηλά επιτόκια μέχρι να επιτύχει το στόχο για της για τον πληθωρισμό έστειλε η πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Μήνυμα ότι η ΕΚΤ θα επιμείνει σε χαλαρή νομισματική πολιτική διατηρώντας χαμηλά επιτόκια μέχρι να επιτύχει το στόχο για της για τον πληθωρισμό έστειλε η πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της δήλωσε πως η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της «έως ότου διαπιστώσει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για πληθωρισμό 2% πολύ πριν το τέλος του ορίζοντα των προβλέψεων της και με διάρκεια για τον υπόλοιπο χρόνο του ορίζοντα προβλέψεων και κρίνει ότι η πραγματοποιηθείσα πρόοδος στον δομικό πληθωρισμό είναι αρκετά μεγάλη για να είναι συνεπής με τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα».

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ διεμήνυσε πως η οικονομία της Ευρωζώνης είναι σε τροχιά ανάκαμψης και ότι η ΕΚΤ εκτιμά πως θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αλλά τόνισε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να αντιμετωπισθεί η ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία στην οικονομία.

Για τη μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ» σημείωσε πβς αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά η ΕΚΤ θεωρεί «ισορροπημένους» τους κινδύνους για την πορεία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments