Οικονομία

Αναγνωστόπουλος: Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά θα υπάρξουν

Αναγνωστόπουλος: Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά θα υπάρξουν
Αναγνωστόπουλος: Στις ανατιμήσεις και τον παροδικό τους χαρακτήρα στην αγορά αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών . Ο ΓΓΕΠ του Καταναλωτή τόνισε πως αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση.

Στις ανατιμήσεις και τον παροδικό τους χαρακτήρα στην αγορά αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών . Ο ΓΓΕΠ του Καταναλωτή τόνισε πως αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση.

Τι δήλωσε για τις ανατιμήσεις

Αναφορικά με το κύμα ανατιμήσεων δήλωσε πως στην αγορά προκαλείται και από τις αυξήσεις στις τιμές ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ενεργειακής μετάβασης κι αυτό δημιουργεί κάποιες επιβαρύνσεις.

Όπως φαίνεται στους δείκτες ανάπτυξης περιμένουμε την αποκλιμάκωση σε σχέση με αυτό τον παράγοντα μέχρι τα Χριστούγεννα.Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις, εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο πρωθυπουργός, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% και του ειδικού φόρου καυσίμων, ενώ σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το ενεργειακό κόστος υπογράμμισε ότι τα μέτρα δεν αφορούν τη μεσαία και υψηλή τάση.

Επανέλαβε την πρόταση για κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και πρότεινε, σχετικά με τη χρηματοδότηση, να αυξηθούν οι κρατικές εγγυήσεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων στη χρηματοδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments