Οικονομία

Ομόλογα: Το ενδεχόμενο lockdown στην Ευρώπη οδηγεί σε μειώσεις των αποδόσεων

Ομόλογα: Το ενδεχόμενο lockdown στην Ευρώπη οδηγεί σε μειώσεις των αποδόσεων
Ομόλογα: Σε χαμηλές πτήσεις κινούνται τα ομόλογα υπό το φόβο νέου lockdown στην Ευρώπη.

Σε χαμηλές πτήσεις κινούνται τα ομόλογα υπό το φόβο νέου lockdown στην Ευρώπη. Μάλιστα ακόμη και τα γερμανικά ομόλογα κινούνται πτωτικά για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο ενώ ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Ευρώπη.

Πως κινήθηκαν τα Γερμανικά ομόλογα

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο -0,33%, υποχωρώντας 5 μονάδες βάσης στη διάρκεια της ημέρα, αντιστρέφοντας την αύξηση που σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης. Η απόδοση των 30ετών γερμανικών τίτλων, η οποία είχε αυξηθεί έως το 0,4% στα μέσα Οκτωβρίου, επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, ενώ η απόδοση των διετών ομολόγων μειώθηκε στο -0,786%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.

Αυστρία: Επιβολή lockdown για 20 ημέρες ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή καθολικού lockdown για τον όλο τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων. Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και για το πολύ 20 ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πολύ περισσότερο από το 1,9% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters, μία επιπλέον ένδειξη ότι αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments