Τεχνολογία

Amazon Web Services: Παρατηρούνται νέα προβλήματα

Amazon Web Services: Παρατηρούνται νέα προβλήματα
Amazon Web Services: Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο ψηφιακός κολοσσός έχουν αρχίσει να έχουν νέα προβλήματα επηρεάζοντας μεγάλες εταιρείες.

Νέες δυσλειτουργίες εμφανίζουν οι Amazon Web Services επηρεάζοντας μεγάλες εταιρείες. Πρόσφατα η Amazon ανακοίνωσε την προ καιρού ειλημμένη απόφαση της να προχωρήσει στην κατάργηση της δημοφιλούς υπηρεσίας Alexa από την 1η Μαΐου 2022. 

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες δυσλειτουργίες επηρεάζουν δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το Facebook Messenger και το Snapchat. Τα νέα προβλήματα παρουσιάζονται λίγες ημέρες μετά το blackout που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα προσφοράς υπηρεσιών στο Internet.

Τι παρατηρούν οι χρήστες

Οι χρήστες του Snapchat και του Facebook Messenger παρατήρησαν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, τα οποία δεν οφείλονταν στη σύνδεση στο Internet, αλλά σε νέα δυσλειτουργία των Amazon Web Services στις οποίες βασίζεται ανάλογες υπηρεσίες. Λίγα 24ωρα πριν, παρόμοια προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το Netflix, ακριβώς λόγω δυσλειτουργιών στις Amazon Web Services.

Προβλήματα φέρεται να έχουν εντοπίσει και χρήστες του Instagram, εξαιτίας των Amazon Web Services, ενώ για ακόμα μία φορά το Downdetector.com δίνει αναλυτική πληροφόρηση για το ποιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν στο Internet. Η Amazon Web Services από την πλευρά της, δήλωσε ότι εργάζεται πάνω στη διόρθωση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί, έτσι ώστε σύντομα όλα να λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει

Προβλήματα αντιμετωπίζει η ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών της Amazon, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις γιορτές, την ώρα που αυξάνονται τα ψώνια των καταναλωτών, σε περιοχές της .

Το πρόβλημα φαίνεται να προέρχεται από το Amazon Web Services, του οποίου η ιστοσελίδα έπεσε επίσης το απόγευμα της Τρίτης, ενώ οι περιοχές που επηρεάζονται είναι σε βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DownDetector που καταγράφει τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ιστοσελίδες, από τις 17:30 έως τις 19:30 (ώρα Ελλάδος), αναφέρθηκαν πάνω από 135.000 προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments