Οικονομία

JP Morgan: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα με ή χωρίς έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

JP Morgan: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα με ή χωρίς έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
JP Morgan: Διατήρησε τη θετική της σύσταση για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για τα εγχώρια δεκαετή έναντι των αντίστοιχων της Πορτογαλίας.

Διατήρησε τη θετική της σύσταση για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για τα εγχώρια δεκαετή έναντι των αντίστοιχων της Πορτογαλίας. Η Αμερικανική τράπεζα εκτίμησε ότι η αγορά ομολόγων στις τρέχουσες αποτιμήσεις ενσωματώνει ήδη την υψηλή πιθανότητα η Ελλάδα να μείνει εκτός του προγράμματος αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Η JP Morgan στη νέα της έκθεση στρατηγικής, διατηρεί τις long θέσεις στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων αλλά και όλων των ομολόγων της περιφέρειας, καθώς η αγορά ήδη αποτιμά, κατά την άποψή της, υψηλή πιθανότητα αποκλεισμού της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (ΑΡΡ) που θα ισχύσει μετά το τέλος του ειδικού έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων για την πανδημία (PEPP) και στο οποίο εκτάκτως συμμετείχε η χώρα.

Η JP Morgan εκτιμά επίσης ότι η ΕΚΤ, υπό την ηγεσία της Λαγκάρντ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα ακόμη και μετά τη λήξη του PEPP.

Η  αμερικανική τράπεζα εξακολουθεί να προτείνει θέσεις αγοράς (overweight) για τα ελληνικά και έναντι της υπόλοιπης ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η JP Morgan προσδοκά υποχώρηση των περιθωρίων με το γερμανικό 10ετές ομόλογο, με το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να προβλέπεται ότι από τα τρέχοντα επίπεδα των 172 μ.β. θα υποχωρήσει στις 125 μ.β. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 και στις 110 μ.β. στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε παρόμοια της τάξεως των 120 μ.β. θα παραμείνει και για τα άλλα τρίμηνα του 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments