Διεθνή

Τέξας: «Γιούχαραν» τον Τραμπ οι οπαδοί του όταν έμαθαν ότι έκανε την 3η δόση

Τέξας: «Γιούχαραν» τον Τραμπ οι οπαδοί του όταν έμαθαν ότι έκανε την 3η δόση
Τέξας: «Γιούχαραν» τον Τραμπ οι οπαδοί του όταν έμαθαν ότι έκανε την 3η δόση

Έντονες αποδοκιμασίες «εισέπραξε» από οπαδούς του, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποκάλυψε ότι έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ έκανε την αποκάλυψη το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας ενώπιον κοινού στα πλαίσια της εκπομπής «The History Tour» του FOX News, με παρουσιαστή τον Μπιλ Ο’ Ράιλι.

Η αποκάλυψη

«Τόσο ο πρόεδρος, όσο και εγώ είμαστε εμβολιασμένοι», είπε εισαγωγικά ο Ο’Ράιλι, μπροστά στο κοινό που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει ζωντανά τη συνέντευξη.

«Έκανες την ενισχυτική δόση;», ρώτησε στη συνέχεια ο Ο’ Ράιλι τον Τραμπ, ο οποίος απάντησε «Ναι», με τον παρουσιαστή να αποκρίνεται: «Και εγώ την έκανα». Το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει.

«Σταματήστε!», είπε ο Τραμπ, λέξη που επανέλαβε πολλές φορές, κάνοντας νεύμα με τα χέρια του στο πλήθος για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις τους.

Ο Τραμπ είχε πει στη Wall Street Journal σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι «μάλλον» δεν θα έκανε την τρίτη δόση.

«Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή κατάσταση από αυτή την άποψη», είπε στην εφημερίδα. «Θα το ξαναδώ αργότερα. Δεν είμαι εναντίον της τρίτης δόσης, αλλά μάλλον δεν είναι για μένα».

Ο Τραμπ νοσηλεύτηκε με COVID-19 τον Οκτώβριο του 2020, εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, και έλαβε πειραματική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. Ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του, Μαρκ Μέντοους, αποκάλυψε σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα ότι ο Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος από ό,τι είχε αποκαλύψει ο Λευκός Οίκος εκείνη την εποχή.

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν όλους τους Αμερικανούς πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν ενισχυτικές δόσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων της νέας, εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον . Τόσο η Moderna, όσο και η Pfizer έχουν πει ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων τους για τον COVID-19 φαίνεται να προσφέρουν προστασία έναντι του νέου στελέχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments