Διεθνή

Αναστασιάδης: Το ερευνητικό πρόγραμμα στην ΑΟΖ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα

Αναστασιάδης: Το ερευνητικό πρόγραμμα στην ΑΟΖ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα
Αναστασιάδης: «Θα γίνουν ερευνητικές εργασίες για το τεμάχιο 5 που έχει αδειοδοτηθεί στην ExxonMobil και στην Qatar Petroleum»

Στη δέσμευση ότι το ερευνητικό πρόγραμμα στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι “δεν είναι σε βάρος μου που ανακοίνωσε για να τη σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του Προέδρου του κόμματος, όπως και το Καταστατικό προβλέπει, αλλά και όπως οι διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού εξίσου προβλέπουν, να έχει το δικαίωμα και άλλο στέλεχος, αν επιθυμεί, να διεκδικήσει και μέσα από το Σώμα που καθορίζει το Καταστατικό, να επιλέξει τον υποψήφιο για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές”.

Ερωτηθείς αν συναντήθηκε χθες βράδυ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: “ναι, είχαμε προσκληθεί από κοινούς φίλους και βρεθήκαμε για να πιούμε ένα ποτηράκι ενόψει και των επερχόμενων γιορτών”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και από άλλον, σημείωσε: “δεν έχω υπόψη μου και δεν μπορώ να σχολιάσω τα ενδεχόμενα. Το πλέον σίγουρο είναι ότι εγώ δεν θα επαναδιεκδικήσω”.

Γεώτρηση

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχει αρχίσει η γεώτρηση στο κοίτασμα “Γλαύκος” και σε ερώτηση αν υπάρχει μετά από αυτό το ενδεχόμενο η κοινοπραξία να προχωρήσει και με δεύτερο γεωτρητικό πρόγραμμα σε ένα δεύτερο τεμάχιο για το οποίο η Τουρκία προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει, ο Πρόεδρος είπε ότι “το ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα.

Δεν λέγω ότι το επόμενο χρόνο θα γίνουν γεωτρητικές εργασίες, θα γίνουν σίγουρα όμως ερευνητικές εργασίες για το τεμάχιο 5 που έχει αδειοδοτηθεί στην ExxonMobil και στην Qatar Petroleum”.

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα που προέκυψε στη Βουλή για τις συνεργάτιδες του, ο Πρόεδρος επισήμανε: “θα υπογράψω τον προϋπολογισμό, αλλά δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα να προσφύγω στο Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το 139 για τη σύγκρουση που παρατηρήθηκε, παρατηρείται μέσα από τις αντισυνταγματικές και αυθαίρετες ενέργειες της Βουλής να παρεμβαίνει στην εκτελεστική εξουσία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments