Διεθνή

Ντέιβιντ Μπόουι: Πουλήθηκαν τα δικαιώματα του έργου του για 250 εκατομμύρια δολάρια

Ντέιβιντ Μπόουι: Πουλήθηκαν τα δικαιώματα του έργου του για 250 εκατομμύρια δολάρια
Η συμφωνία περιλαμβάνει 26 άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι

Η εταιρεία Warner Chappell Music ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του ρεπερτορίου του Ντέιβιντ Μπόουι έναντι του ποσού των 250 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Από το πρώτο άλμπουμ “David Bowie” του 1967  μέχρι το “Toy”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μπόουι», 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά “Space Oddity”, “Ziggy Stardust”, “Heroes” ή “Let’s Dance”, ανακοίνωσε η Warner Chappell Music.

Η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Warner Music, ενός από τους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας μαζί με τη Sony και την Universal, δεν διευκρινίζει το ποσό αγοράς. Αυτό θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Variety. Ο Ντέιβιντ Μπόουι παραμένει ένας από πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Ο Βρετανός θα γιόρταζε τα 75 χρόνια του την 8η Ιανουαρίου. Πέθανε πριν από 6 χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου του 2016, από καρκίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments