Οικονομία

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η οικονομική κατάσταση το Δεκέμβριο λόγω Όμικρον

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η οικονομική κατάσταση το Δεκέμβριο λόγω Όμικρον
Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε στην Ευρωζώνη η οικονομική ανάκαμψη το Δεκέμβριο λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Επιβραδύνθηκε στην Ευρωζώνη η οικονομική ανάκαμψη το Δεκέμβριο λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της IHS Markit. Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit, ο οποίος αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, μειώθηκε στις 53,3 μονάδες από 55,4 τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αλλά υψηλότερο από το όριο των 50 μονάδων που αποτελεί το μεταίχμιο μεταξύ αύξησης και μείωσης της δραστηριότητας.

Τι δήλωσε ο οικονομολόγος Τζο Χέις

«Η επιτάχυνση στην αύξηση της παραγωγής που είδαμε τον Νοέμβριο ήταν δυστυχώς σύντομη. Η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron είχε ιδιαίτερα έντονο αντίκτυπο στον τομέα των υπηρεσιών, αντανακλώντας μία εκ νέου διστακτικότητα των πελατών», δήλωσε ο Τζο Χέις, οικονομολόγος της IHS Markit. «Καθώς οι χώρες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας, είναι ξεκάθαρο ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία είναι τώρα μεγαλύτεροι καθώς είναι πιθανότερη η επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 απ’ ό,τι ήταν πρόσφατα», πρόσθεσε.

Μειώθηκε ο PMI

Ο PMI για τον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε σε χαμηλό επίπεδο 8μήνου στις 53,1 μονάδες από 55,9 τον Νοέμβριο. Η ασθενέστερη ζήτηση και η απειλή που υπάρχει στον ορίζοντα για επιβολή νέων περιορισμών οδήγησαν στην αύξηση του προσωπικού των εταιρειών παροχής υπηρεσιών με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Μάιο, με τον δείκτη απασχόλησης να υποχωρεί στις 53,6 μονάδες από 55,4 τον Νοέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments