Οικονομία

Απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας: Ολόκληρη η διαδικασία της δήλωσης

Απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας: Ολόκληρη η διαδικασία της δήλωσης
Απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας: Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου η απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου η απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Αφορά νέους ηλικίας 18-29 ετών και είναι ένα από τα μέτρα τα οποία είχαν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr.

Απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας: Τι πρέπει να κάνετε

Όλοι όσοι ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία συνδρομητών, μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης TAXISnet και να υποβάλουν την αίτησή σας. Για δικαιούχους που είναι ανήλικοι, η αίτηση γίνεται από τον έχοντα την επιμέλεια. Για την υποβολή της αίτησης εγγραφής σας θα χρειαστεί να δηλώσετε:

  • τον δικό σας ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ,
  • τον ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του δικαιούχου σε περίπτωση ανηλίκου υπό την επιμέλεια σας,
  • τον αριθμό κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών,
  • τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, στο δίκτυο του οποίου λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Για την επαλήθευση χρήσης του αριθμού κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS σε αυτόν τον αριθμό. Για την αντικατάσταση του δηλωθέντος αριθμού κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να προβείτε σε διαγραφή της υποβληθείσας αίτησής σας και καταχώριση νέας αίτησης. Η δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας στο Μη.Δ.Α.Τε. επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να καταχωρήσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να αιτηθεί απαλλαγή. Ανά πάσα στιγμή, ο δικαιούχος μπορεί να διαγράψει την αίτηση απαλλαγής σε έναν αριθμό και να την ενεργοποιήσει σε άλλον που έχει στην κατοχή του, εφόσον το επιθυμεί. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν περισσότερες από μία αιτήσεις σε περίπτωση που έχουν περισσότερους από έναν δικαιούχους υπό την επιμέλειά τους.

Η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο θα δίνεται σταδιακά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος, ως εξής:

  • 10 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
  • 11 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
  • 12 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
  • 13 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
  • 14 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
  • 15 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
  • 16 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
  • 17 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
  • 18 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
  • 19 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.

Οι δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet ή οι πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για ανήλικο δικαιούχο και η σχέση επιμέλειας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με ηλεκτρονική διασταύρωση, μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο. Η υποβολή των αιτήσεων στα ΚΕΠ θα είναι διαθέσιμη από την 20ή Ιανουαρίου 2022.

Φθηνότεροι και οι λογαριασμοί των παρόχων από 1 Ιανουαρίου 2022

Φθηνότεροι είναι από  1 Ιανουαρίου οι λογαριασμοί κινητού. Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments