Διεθνή

Τζαστίν Τριντό: «Υπάρχουν αρκετές δόσεις, ακόμα και η τέταρτη σε όποιον πολίτη του Καναδά το επιθυμεί»

Τζαστίν Τριντό: «Υπάρχουν αρκετές δόσεις, ακόμα και η τέταρτη σε όποιον πολίτη του Καναδά το επιθυμεί»
Τζαστίν Τριντό: Η κυβέρνηση επίσης σχεδιάζει να παραδώσει 140 εκατομμύρια rapid tests στις επαρχίες και στα εδάφη της χώρας μέσα στον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του και το επιτελείο του  έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις  της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους Καναδούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Παράλληλα στη χώρα είναι διαθέσιμη και η τέταρτη δόση του σκευάσματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Τζαστίν Τριντό

Τζαστίν Τριντό: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 140 εκατομμύρια rapid tests στις επαρχίες και στα εδάφη της χώρας μέσα στον Ιανουάριο

Ο Τριντό έκανε την περαιτέρω δήλωση σε επικοινωνία που είχε με τους τοπικούς πρωθυπουργούς καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Όπως επισήμανε  ο ίδιος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 140 εκατομμύρια rapid tests στις επαρχίες και στα εδάφη της χώρας μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Αυτό τον μήνα ο Καναδάς  κατέγραψε ένα τεράστιο ρεκόρ με το μεγαλύτερο αριθμό  νοσηλευομένων με κορωνοϊό. Την περασμένη Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα νέα ημερήσια κρούσματα ήταν κατά 65% περισσότερα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα απειλώντας σε μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου το 87,3% των Καναδών ηλικίας άνω των 12 ετών είχε εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού για τα παιδιά από 5 ως 12 ετών ήταν πολύ χαμηλό μόλις 1,3%.

Τζαστίν Τριντό

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η Επιτροπή αναφέρεται να αποφασίσει για την έναρξη της νέας δόσης του εμβολίου

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου, όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ετών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με αυτό το θέμα και η απόφαση μπορεί να ληφθεί σήμερα ή την επόμενη εβδομάδα. Όπως ξεκαθάρισε η τέταρτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό.

“Δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό”

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό». Διαβεβαίωσε ακόμα πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις. Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments