Κόσμος

Ιταλία: Θρίλερ με τις προεδρικές εκλογές – Σήμερα η τέταρτη ψηφοφορία

Ιταλία: Θρίλερ με τις προεδρικές εκλογές – Σήμερα η τέταρτη ψηφοφορία
Ιταλία - Εκλογή ΠτΔ: Η κεντροδεξιά θα απόσχει και η κεντροαριστερά θα ρίξει λευκό

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας, που περιλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων και το κόμμα LEU, θα ρίξει λευκό σήμερα στον τέταρτο γύρο της προεδρικής εκλογής, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση των κομμάτων.

Τα κεντροδεξιά κόμματα ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στις επόμενες ψηφοφορίες έναν υποψήφιο με «υψηλή θεσμική αξία».

Αυτές οι αποφάσεις των κομμάτων σημαίνουν πως η σημερινή τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, στο κοινοβούλιο δεν θα έχει και πάλι νικητή. Τα βαθιά διαιρεμένα κόμματα έχουν έτσι περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν έναν κοινά αποδεκτό υποψήφιο.

Η κεντροδεξιά, που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή, δύο προεδρικές ψηφοφορίες, ένδειξη ότι ο συνασπισμός αυτός θέλει να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως είναι έτοιμος να διεξαγάγει συνομιλίες με την κεντροδεξιά για να βρουν έναν κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε «να αντιπροσωπεύσει όλους τους Ιταλούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments