Διεθνή

Διατάγματα Ερντογάν: Απειλές σε ΜΜΕ και καρατομήσεις

Διατάγματα Ερντογάν: Απειλές σε ΜΜΕ και καρατομήσεις
Εκτοξεύει απειλές προς τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ αντικατέστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον επικεφαλής της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύονται σήμερα Σάββατο τρία διατάγματα που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής.

Απειλές προς τα τουρκικά ΜΜΕ

Το πρώτο αφορά στην προστασία της τουρκικής νεολαίας και των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών. Στο διάταγμα αναφέρεται ότι αν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν περιεχόμενο που υπονομεύει τις παραδοσιακές αξίες του έθνους, τη δομή της οικογένειας και της τουρκικής κοινωνίας, θα υπάρξουν τιμωρητικά μέτρα. Το διάταγμα είναι αρκετά ασαφές αλλά ερμηνεύεται ως προάγγελος αυστηρότερων μέτρων για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καρατόμησε τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Ίσως αυτό να συνδέεται με δεύτερο διάταγμα με το οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπτουλαρχμάν Γκιουλ και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ παλαιό και πολύ συντηρητικό στέλεχος του ΑΚΡ.

Επίσης με τρίτο διάταγμα ο Tούρκος πρόεδρος αντικατέστησε τον μέχρι τώρα επί κεφαλής της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τον καθηγητή Ερντάλ Τσετίνκαγια.

Η Eθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης για τα στοιχεία που δημοσιεύει κυρίως για τα υπερβολικά χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού, κάτι που αμφισβητούν και οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments