Διεθνή

Κακοκαιρία Corrie: Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία Corrie: Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Κακοκαιρία Corrie: Η Βρετανία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς μετά τις καταστροφές που άφησε πίσω της, η κακοκαιρία Μάλικ, έρχεται μία νέα κακοκαιρία.

Η Βρετανία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς μετά την κακοκαιρία Μάλικ, πρόκειται να την πλήξει και η Corrie. Ενδεικτικό στοιχείο του καταστροφικού κυκλώνα είναι ότι αφότου η καταιγίδα Malik έπληξε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, έως και 16.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η Northern Powergrid είπε ότι οι πληγέντες βρίσκονται στο Northumberland και στην κομητεία Durham και προειδοποίησε ότι ορισμένοι θα παραμείνουν χωρίς ρεύμα για τη διάρκεια της Κυριακής, καθώς μια δεύτερη καταιγίδα – η Storm Corrie – αναμένεται να φέρει άλλη μια έκρηξη ισχυρών ανέμων.

Κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις

Το Met Office έχει εκδώσει κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις καιρού σε όλη τη βόρεια Σκωτία, συμπεριλαμβανομένων των Grampian, Highlands και Eilean Siar, Strathclyde και Fife, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η Corrie θα μπορούσε να φέρει ριπές έως και 90 mph σε εκτεθειμένες παράκτιες περιοχές της Σκωτίας και έως 70 έως 80 mph στα βόρεια της χώρας. Αναμένονται επίσης χειμερινές βροχές, οι οποίες σύμφωνα με το Met θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πάγο σε μη επεξεργασμένες επιφάνειες και έως και 2 εκατοστά χιονιού σε ορισμένες περιοχές.

Ποιες περιοχές επλήγησαν

Η Σκωτία και τμήματα της βόρειας Αγγλίας επλήγησαν από ανέμους με ταχύτητα έως και 100 μίλια την ώρα κατά τη διάρκεια του Malik το Σάββατο, με αποτέλεσμα περίπου 80.000 σπίτια να χάσουν ηλεκτρική ενέργεια. Οι μετεωρολόγοι προέτρεψαν τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να μείνουν στα σπίτια τους την Κυριακή εν μέσω της απειλής του Corrie, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φρικτά ατυχήματα που αφορούσαν γκρεμισμένα δέντρα.

«Η καταιγίδα Corrie θα φέρει έναν πολύ θυελλώδη καιρό αργότερα σήμερα και κατά τη διάρκεια του πρωινού της Δευτέρας, ιδιαίτερα σε βόρεια μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε το Met Office, προσθέτοντας: «Οι επιζήμιοι άνεμοι είναι πιθανό να οδηγήσουν σε διακοπή των ταξιδιών κατά τόπους».

Με πληροφορίες από τον Independent

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments