Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας
Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Ανάρτηση με αφορμή τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάρτηση με αφορμή τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανός, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκαν επτά νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες  ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό. “Αυτή η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι θεωρεί τον πρωτογενή τομέα, ραχοκοκαλιά ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.

Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Τι έγραψε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Οι αγρότες μας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους έμπρακτα. Γι’ αυτό και προχωρούμε, σήμερα, σε 7 επιπλέον μέτρα στήριξής τους, ύψους 170 εκατομμύριων ευρώ.

Οι επτά νέες παρεμβάσεις

  • 1)Υπογράψαμε, χθες, από κοινού με τους συναδέλφους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγρότες μας θα δουν το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με τον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Ξεκαθαρίζω ότι ουδεμία διακοπή ρεύματος θα υπάρξει προτού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
  • 2) Για τους Ιανουάριο και Φεβρουάριο καλύπτουμε το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις. Το μέτρο αυτό θα εξειδικευτεί με σχετική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • 3) Πλέον της μείωσης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, ενισχύουμε περαιτέρω τους κτηνοτρόφους μας με  επιδότηση ύψους 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022. Το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments