Οικονομία

ΗΠΑ οικονομία: Σε νέο ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα

ΗΠΑ οικονομία: Σε νέο ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα
ΗΠΑ οικονομία: Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τον Ιανουάριο ανήλθε στα 107,6 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 7,1% από τα 100,5 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2021. Οι εισαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8% φτάνοντας τα 262 δισ. δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Οι εξαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,8% στα 154,8 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Περί πληθωρισμού και σύγχρονης νομισματικής θεωρίας

Δυσαρεστημένοι φαίνεται πως είναι οι Αμερικανοί πολίτες με την οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα τους, όμως οι υποστηριχτές της σύγχρονης νομισματικής θεωρίας υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί για αυτούς δικαίωση. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι  ότι οι παραγωγικές κρατικές επενδύσεις σε υποδομές ή επιστημονική έρευνα μπορούν να βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι οικονομολόγοι των κυρίαρχων ρευμάτων εξακολουθούν να διαφωνούν ως προς το ζήτημα του εάν οι δαπάνες τόνωσης κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης μπορούν να αποτελέσουν καθαρή ώθηση για την οικονομία.

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Πως αντέδρασαν οι τράπεζες με την πανδημία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξόδεψε τρισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες ανακούφισης και η Fed ώθησε τα επιτόκια προς το μηδέν. Η ιδέα ήταν ότι αυτές οι πολιτικές θα ήταν βραχύβιες. Καθώς όμως η πανδημία υποχωρούσε, διατηρήθηκαν άθικτες. Στην πραγματικότητα, η Αμερική έθεσε σε εφαρμογή την MMT. Το Κογκρέσο δανείστηκε και ξόδεψε με ελάχιστη ανησυχία περί περιορισμών μακράς πνοής, ενώ και η Fed υποστήριξε αυτόν τον δανεισμό διατηρώντας τα επιτόκια στο μηδέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments