Οικονομία

Σταϊκούρας: Σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Σταϊκούρας: Σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Σταϊκούρας: Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Αν μπορούσα να δομήσω μια τοποθέτηση σε ένα τέτοιο περιβάλλον σαν αυτό που ζούμε σήμερα θα μπορούσε ο τίτλος της τοποθέτησής μου θα μπορούσε να είναι “ευοίωνες προοπτικές, αυξημένες αβεβαιότητες, μεγάλες προκλήσεις”, ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Γιατί ευοίωνες προοπτικές; Γιατί μια σειρά από ποσοτική και ποιητική δείκτες της οικονομίας αποδεικνύουν ότι κοινωνία και πολιτεία τα κατάφεραν ικανοποιητικά μέσα σε πρωτόγνωρες εξωγενείς κρίσεις τα τελευταία χρόνια. Η μεγέθυνση της οικονομίας φαίνεται να είναι ισχυρή, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει για το 2021 και να αναπτύσσεται βιώσιμα το 2022. Βλέπουμε, παρατηρούμε συστηματικά τις επενδύσεις έρχονται στη χώρα, να δημιουργούν εισοδήματα και νέες θέσεις απασχόλησης . Αποτέλεσμα αυτού είναι η ανεργία την τελευταία διετία να έχει συρρικνωθεί σημαντικά περίπου κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση της τελευταίας διετίας».

Ακόμη, τόνισε πως «παρατηρούμε ότι οι επιχειρήσεις να αντέχουν, ο τζίρος το 2021 υπερέβη κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ τον αντίστοιχο τζίρο τους το 2019. Παράλληλα, βλέπουμε πολλές νέες επιχειρήσεις να έχουν ανοίξει το 2021, μια αύξηση ετήσια της τάξεως του 35%».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments