Οικονομία

Φυσικό αέριο: Σε νέο ιστορικό υψηλό η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Φυσικό αέριο: Σε νέο ιστορικό υψηλό η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Φυσικό αέριο: Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τιμή του αερίου εκτοξεύθηκε στα 208 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh), σημειώνοντας άνοδο 29% σε σχέση με χθες. Η εκτόξευση του φυσικού αερίου συντήρησε σε υψηλά επίπεδα τη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα. Η μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα για την επόμενη ημέρα, διαμορφώθηκε στα 344,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 362,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα χθες. Ελλάδα και Ιταλία εξακολουθούν να είναι οι δύο χώρες στην Ευρώπη με την υψηλότερη χονδρική τιμή του ρεύματος.

Σε ότι αφορά στο ενεργειακό μείγμα το φυσικό αέριο παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο μείγμα, σχεδόν στο 52%, η συμμετοχή της λιγνιτικής παραγωγής είναι αυξημένη στο 17,22% και οι ΑΠΕ στο 13,58%.

Ο ενεργειακός κολοσσός Lukoil ζητά τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο ενεργειακός κολοσσός Lukoil έστειλε μήνυμα για άμεση αναστολή των ενόπλων συγκρούσεων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Lukoil υποστηρίζει « την άμεση παύση των ενόπλων συγκρούσεων και την άμεση στήριξη στις διαπραγματεύσεις για επίλυση της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού».

Η Lukoil είναι η πρώτη μεγάλου μεγέθους επιχείρησης της Ρωσίας που ζητά από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναθεωρήσει τη στάση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κίνηση έρχεται καθώς κορυφώνεται ο αντίκτυπος που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης στις μεγάλες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments