Πολιτική

Σύνοδος Περιφερειών και Δήμων: Με την υπογραφή του «Μανιφέστου της Μασσαλίας» ολοκληρώθηκε η Σύνοδος

Σύνοδος Περιφερειών και Δήμων: Με την υπογραφή του «Μανιφέστου της Μασσαλίας» ολοκληρώθηκε η Σύνοδος
Σύνοδος Περιφερειών και Δήμων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μασσαλία, με την υπογραφή του «Μανιφέστου της Μασσαλίας».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μασσαλία, με την υπογραφή του «Μανιφέστου της Μασσαλίας». Παράλληλα υπήρξε ομόφωνη στήριξη της Ουκρανίας και καταδίκη της ρωσικής εισβολής.

Τι είναι το Μανιφέστο της Μασσαλίας

Το «Μανιφέστο της Μασσαλίας» είναι ένα κείμενο 12 σημείων, που συνυπογράφουν οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της ΕΕ, και αφορά στην ανάγκη η φωνή της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης να είναι ισότιμη σε όλη τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ανάγκη οι πολιτικές της ΕΕ να είναι πιο άμεσες και αποτελεσματικές και να απαντούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών. «Να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, ώστε η Δημοκρατία μας να είναι αποτελεσματική και να φέρει την ΕΕ πιο κοντά στους πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Μανιφέστο.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν 3.000 Ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί από τις 240 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της Ευρώπης, εκπροσωπώντας 1,2 εκατομμύρια Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και αποτελώντας τη φωνή όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Τι δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, μένουμε σταθεροί στις αξίες μας και ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, υπερασπιζόμαστε το μέλλον των παιδιών μας και τη Δημοκρατία. Είναι ηθικό καθήκον μας να συμβάλλουμε με κάθε μέσο για να μπει ένα τέλος σ’ αυτό τον πόλεμο, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, επειδή είμαστε ενωμένοι. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα επικρατήσει η ελευθερία, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments