Διεθνή

Νορβηγία: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τυχαίες επιθέσεις με μαχαίρι

Νορβηγία: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τυχαίες επιθέσεις με μαχαίρι

Πηγή Φωτογραφίας: New York Post, Timeline

Νορβηγία: Συνελήφθη ύποπτος στην επίθεση με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνελήφθη ύποπτος στην επίθεση με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία. Νωρίτερα οι τοπικές Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση που δέχθηκαν τυχαία με μαχαίρι στο Νούμενταλ στη νοτιοανατολική Νορβηγία.

Το ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, είχε προσθέσει η αστυνομία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε τον δράστη υπό έλεγχο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου ένας Δανός ομολόγησε την ενοχή του ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε ανθρώπους σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Έσπεν Άντερσεν Μπράατεν, 38 ετών, παραδέχτηκε επίσης ότι προσπάθησε να δολοφονήσει άλλους 11 με τόξο και βέλος καθώς στόχευε τυχαία ανθρώπους στο Κόνγκσμπεργκ, το οποίο βρίσκεται 40 μίλια δυτικά του Όσλο.

Η αστυνομία αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για «πράξη τρόμου», πριν συνειδητοποιήσει ότι ο Braathen έπασχε από ψυχική ασθένεια εκείνη την εποχή. Η εισαγγελία ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη του σε ψυχιατρική φροντίδα.

«Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε απαντήσεις», δήλωσε ο εισαγγελέας Αντρέας Κρίστιανσεν πριν από την έναρξη της δίκης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments